• Placera grillen stadigt. Håll avstånd till byggnader och andra brandfarliga objekt. Placera inte grillen vid en träfasad, ett öppet fönster eller under ett tak.
• Var försiktig när du använder tändvätska. Den orsakar ett svårkontrollerbart brandförlopp. Vi rekommenderar att du istället använder tändrör, tändklossar, tändpapper eller eltändare.
• Använd aldrig T-sprit för att tända en grill, det kan leda till att gas/luftblandningen antänds och flaskan exploderar.
• Elda bara med grillkol eller briketter. Då blir det inte lika stora lågor och du får bättre och snabbare glöd.
• Ha släckredskap till hands, en hink vatten eller en vattenslang, så att du kan släcka om olyckan är framme. Den som på grund av oaktsamhet startat en brand kan ställas till svars för det.
• Engångsgrillar startar många markbränder och ska alltid placeras på obrännbart underlag, en engångsgrill är inte en säker grillplats. Tänk på att inte kasta den i soporna medan den är varm.
• Glöm inte bort grillen när maten är färdig! Lägg ett lock på grillen eller, om lock inte finns, kyl kolet med vatten.
• Kontrollera noggrant att kolen inte glöder efteråt! Tänk på att briketter kan glöda på insidan fast du hällt vatten över dem. Ett tips är att lägga aluminiumfolie i botten på grillen innan du börjar grilla. När glöden är släckt – vik ihop folien till ett paket och låt det stå ute till nästa dag.
• Om du kan hålla i kolen med fingrarna är den kall nog att slängas. Låt annars grillen stå med locket på eller dränk kolen i vatten.
• Lämna aldrig grillen obevakad.
• Grillning sker alltid under eget ansvar.